10

Vidar Dale

Vidar er fra Froland, i nærheten av Arendal. Vidar Dale er et navn de aller fleste countrymusikere i Norge har hørt om. Han er en profilert steelgitarist som har spilt med svært mange av Norges countryartister. I over 35 år har Vidar vært en aktiv musiker og begynte å spille steelgitar i 1984. Allerede som 11-åring begynte han å spille el-gitar.

Han har spilt konserter med forskjellige artister over store deler av Europa og USA. Vidar er også en av nøkkelpersonene i det svært så populære musikkstudioet, CB Studio. Her jobber Vidar som produsent, men han er også medeier. Studioet er et ettertraktet sted for countryartister som ønsker kvalitetsproduksjoner. I tillegg bidrar Vidar med steelgitar, banjo eller dobro på de aller fleste produksjonene.

Vidar har i løpet av årene opprettet et nært samarbeid med flere profilerte amerikanske studiomusikere, som også bidrar på noen av produksjonene i CB Studio.


Vidar har vært en aktiv musiker på veien og har spilt med artister som Steffen Jakobsen, Lillian Askeland, Hanne Sørvaag, Ottar Bighand, Arne Benoni, Rune Rudberg, G.Thomas, Big-B, Clutterbillies, Arly Karlsen, Steff Nevers, Gunslingers, Ove Støylen og Arthur Stulien.