10

Christian A. Seneger

Christian er fra Høvåg utenfor Kristiansand, eier noen trommer, og har gjort det siden han startet i korps som åtteåring. Interessen ble vekket allerede i treårsalderen da han fikk høre Boney Ms «Nightflight To Venus» på LP og Paul Simons «Still Crazy After All These Years» på pappas kassett. Samtidig med korps gikk han også videre til rockeband og litt senere storbandspilling. I slutten av tenårene dreide interessen mer over i funk, soul og jazzlandskapet. Dette var med og dannet grunnlaget for en bred sjangerforståelse. På den samme tiden begynte han å gjøre live-jobber i området rundt Kristiansand. Han spilte country, blues, pop, rock, jazz og musikaler og har reist rundt i Norge og store deler av Europa med forskjellige band og sammensetninger. Dette har gjort ham til en mye brukt trommeslager i mange forskjellige sammenhenger og sjangre. Han har også eget hjemmestudio der han spiller inn trommer og perkusjon, og har bidratt på godt over 150 låter i mange forskjellige sjangre. Han har mellomfag i musikk fra UiA.


Christian ble litt skuffet da han senere i livet fant ut at Boney M var et tvilsomt prosjekt der produsenten Frank Farian egentlig var en tysker med navn Franz Reuther som selv gjorde mannlig vokal på flere av hits-ene deres. Det var altså ikke nødvendigvis de som var avbildet på platecoveret som fremførte musikken. Christian har lagt dette traumatiske øyeblikket bak seg.

Han er for tiden aktiv med Heatseekers (AC/DC tribute), Høvåg Storband (jazz), Clutterbillies (moderne countryrock) og Cool Tour (instrumental jazz-fusion) i tillegg til Big-B & The Stage Men. Andre artister han har spilt med er blant annet Ronnie Jacobsen, Hanne Sørvaag, Christianssand Storband, Soultrain, Gaasehud, Inger Lise Stulien, Kinsey Rose, 4WD, G. Thomas, Steffen Jakobsen, Stephen Pride, Wendel Adkins, Hawk Christensen, Åsmund Åmli, PG & Frank, Ove Støylen og Arly Karlsen.